به گزارش مشرق به نقل از رویترز، با تشدید مناقشه پکن- واشنگتن بر سر نقض ادعایی حقوق بشر در منطقه سین کیانگ، وزارت خارجه چین عصر روز شنبه از وضع تحریمهای متقابل علیه اشخاص و نهادهای آمریکایی و کانادایی خبر داد. چین این تصمیم را در واکنش به تصمیم آمریکا و کانادا برای همراهی با کشورهای اروپایی در جهت اعمال تحریم علیه پکن اتخاذ کرد.
بیشتر بخوانید:
تحریمهای متقابل چین علیه آمریکا و کانادا
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام متقابل پکن در بیانیهای مدعی شد که این اقدامهای چین «تنها به تحقیق و بررسیهای بینالمللی بیشتر در مورد تداوم نسل کشی و جرائم علیه بشریت در سین کیانگ کمک میکند. ما در همبستگی با کانادا، انگلیس، اتحادیه اروپا و سایر شرکا و متحدان خود در سرتاسر جهان از چین میخواهیم که به نقض حقوق بشر و بدرفتاری خود پایان دهد».
فعالان و کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل مدعی هستند که دست کم یک میلیون مسلمان در اردوگاههایی در منطقه سین کیانگ چین در بازداشت به سر میبرند. فعالان و برخی سیاستمداران غربی چین را به شکنجه، کار اجباری و عقیم سازی این بازداشت شدگان متهم میکنند؛ اتهامی که مقامات چین بارها آن را رد کرده و میگویند که اردوگاههای مزبور آموزشهایی در حوزه کسب و کار ارائه داده و برای مبارزه با افراط گرایی لازم هستند.
پیش از بیانیه بلینکن، «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا نیز با محکوم کردن تحریمهای پکن، وعده داد که از حقوق بشر دفاع کند.